Apartmani Sofia
Krčka 19 | Njivice 51512 | Hrvatska

♥ Njivice, otok Krk


Njivice

Njivice su malo mjesto na otoku Krku, u Primorsko-goranskoj županiji.

Nekada su Njivice bile malo ribarsko naselje, a prvi puta se spominju u darovnici kneza Ivana Frankopana iz 1474. godine. Prema nekim arheološkim nalazima, smatra se da je naselje mnogo starije. Stanovnici Njivica su se uglavnom bavili ribarstvom, maslinarstvom i stočarstvom, te iskorištavanjem šuma. Početkom turizma u Njivicama smatra se 1930. godina kada je izgrađen hotel "Luka" (danas hotel Jadran) i villa Dinka, a danas je turizam glavna djelatnost.

Njivice se mogu pohvaliti predivnim šljunčanim plažama, brojnim uvalama, plavim i čistim morem, te bogatom kulturno i gastronomskom ponudom, što mjesto čini savršenim za opuštajući ljetni odmor. Za one koji žele aktivan odmor tu je bogata sportska ponuda kao što su vodeni sportovi, teniski i golf tereni, biciklističke staze, tereni za košarku, stolni tenis, boćanje i sl.


Njivice

Plaža Jadran u Njivicama nagrađena je plavom zastavom.

Plava zastava je danas u svijetu vrlo cijenjena turistička oznaka koja je sve brojnijim turistima glavni orijentir prilikom odabira destinacije. Plava zastava je danas najpriznatiji model ekološkog odgoja i obrazovanja i obavješćivanja javnosti, kada je u pitanju briga za more i obalni pojas.

Intelektualni vlasnik Plave zastave i međunarodni voditelj ovog programa je Zaklada za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education - FEE (Scandiagade 13, DK-2450 Copenhagen, Denmark, coordination@blueflag.org), koju je utemeljilo Vijeće Europe 1981. godine. U program je u ovom trenutku uključeno 30-ak europskih i 10-ak vaneuropskih država kojima je turizam jedan od strateških ciljeva. Do sada je podignuto preko 3000 Plavih zastava, od toga preko 2500 na plažama i preko 600 u marinama.


Njivice - Galerija


Turistička zajednica Njivice
Turistička zajednica Krk
Turistička zajednica Kvarner
Hrvatska turistička zajednica